Qui som?

Llar de Memòria és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat la creació d’un centre sociosanitari integral, d’estància diürna, pel tractament de les demències( Alzheimer, demència vascular mixta, Parkinson,…) amb l’objectiu de donar una atenció integral tant a l’usuari com a la seva família. Per aquest motiu, des de la creació, el 27 d’abril de 2009, l’entitat va començar a realitzar campanyes de difusió i de recaptació de fons per tal de poder iniciar aquest projecte.

El mes de gener de 2011 es varen iniciar activitats i tallers per a malalts d’alzheimer o altres demències, al principi només dues hores cada tarda i després es va ampliar al matí, fruit de la demanda dels familiars. Durant tot el 2013 i 2014 s’ha anat ampliant el nombre de persones que participen en el projecte, cosa que ha fet necessari demanar el suport d’entitats públiques i privades per poder continuar amb el projecte i per ampliar-lo, per tal d’adaptar-se a les necessitats i demandes dels beneficiaris.

Tant l’associació com el projecte neixen quan un grup de familiars de malalts d’alzheimer i altres demències detecten que a Sa Pobla i als municipis del voltant hi havia una manca de cobertura assistencial per a malalts de demències i manca de recolzament i ajudes als familiars. Aquest darrers anys de funcionament de les activitats, s’han observat uns canvis entre els participants, així com entre els seus familiars, cosa que certifica la necessitat de seguir endavant amb el projecte.